keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Drifting, mikä se on?

drifting
Drifting on näyttävä autourheilulaji, joka on lähtöisin Japanista. Japanista laji rantautui amerikkaan ja tästä parin vuoden päästä myös Eurooppaan. Laji on ollut paljon esillä mediassa ja elokuvissa, tämän ansiosta kuluttajatkin tuntevat lajin suhteellisen hyvin. Suomalaiset ovat suhtautuneet lajiin hyvin ja ottaneet sen omakseen, olemmehan me olleet rallikansaa kautta aikojen.

Driftingissä on ideana ajaa sivuluisussa mahdollisimman suuressa kulmassa koko radan leveyttä niin suurella nopeudella, yli 150 kilometriä tunnissa, kuin mahdollista. Tässä lajissa rengaiden ulvoessa ja moottorin savun seassa, kuljettajan ajotaidot juotuvat kunnolla koetukselle. Auto- ja moottoriurheilussa lähes aina nopeus ratkaisee, Drifting tekee kuitenkin tässä poikkeuksen. Tässä lajissa ei ratkaise nopeus vaan tyyli ja autonkäsittelytaidot. Drifting onkin tuomarilaji ihan kuten esimerkiksi mäkihyppy.
drifting

Suomessa ensimmäiset kokonaiset drifting kilpailut ajettiin vuonna 2005. Samana vuonna myös X-treme Drift Challenge sarjassa jaettiin ensimmäinen ”Drift King”-titteli. Vuonna 2006 samaisessa sarjassa oli jo yhteensä 37 osallistujaa ja neljä kilpailua. Tämän kauden lopussa Suomessa testattiin myös ensimmäisen kerran kilpailla paridriftingissä. Kokemus oli hyvä ja vuonna 2007 koko kauden finaalit ajettiin pariajosuorituksina.

  

- Anu

Tutustu myös muihin ajoelämyksiin.

Lue artikkelimme Yleistietoa driftingistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti